top of page
ABC_4702_01.jpg

Muziek & De Betties

De  kracht van muziek wordt dagelijks beleefd in Huis Perrekes. Wanneer je een huis binnen komt, hoor je mensen zingen, hoor je het ritme van voetstappen, de melodie van gesprekken, klanken van piano, gitaar ….

 

In elk huis werkt een muziektherapeut. Muziek sticht betekenis en biedt houvast, daar waar het woord vervaagt. Er zijn collectieve muzikale sessies en er is individuele muziektherapie. De innerlijke belevingswereld wordt verkend en verklankt. Dat  maakt verbinding mogelijk binnen en buiten zichzelf. Emoties worden gedragen, gedeeld en doorwerkt op een non-verbaal niveau, de woorden voorbij.

 

Muziek is verweven met het leven van alledag en sticht verbondenheid. Hiervan getuigen de Betties als zij samen zingen.

De Betties is een 70-koppig intergenerationeel koor. Door letterlijk hun stem te laten horen plaatst het ‘dementie’ op de maatschappelijke agenda en gaat het een relatie aan met cultuur in de meest ruime zin. Het geheel wordt muzikaal gedragen door muziektherapeuten die dagelijks werken in Huis Perrekes. Zij maken eigen composities, arrangementen op maat voor koor en muzikanten. Het leven van elke dag dient als inspiratiebron voor zowel tekst als muziek.

 

Zangers van alle leeftijden zingen enthousiast mee: kinderen van de school, bewoners en gasten van Huis Perrekes, familie, medewerkers, vrijwilligers en sympathisanten.

 

Muzikaal team: Marieke Debelder, Emma Godemont, Jolien Smaers
Peter: Stijn Kolacny
Samenwerking met Stijn Kuppens van Violoncello Orchestra

bottom of page